środa, 4 listopada 2015

Tydzień Zdrowego Żywienia

W drugiej połowie września dzieci uczęszczające do świetlicy miały możliwość przygotowania wraz
z nauczycielami zdrowego i smacznego jedzenia.
Pani Paulina Świetlicka z aktywnym udziałem swojej klasy przygotowywała smaczny koktajl, wypełniony ważnymi dla zdrowia składnikami. Przepis jest następujący: pół opakowania szpinaku sałatkowego,
4 banany, 0,5 litra soku jabłkowego. Wszystko łączymy i blendujemy, smacznego !
Pani Ania Dzikowska pokazała nam jak uzyskać pyszną sałatkę łącząc: ser żółty, pomidory i paprykę. Proporcje według własnego uznania :) .
Pani Basia Lipka nauczyła dzieci, że połączenie brzoskwini z rodzynkami może stanowić pycha przekąskę, wystarczy zmiksować!
Pani Marta Szejba pomagała dzieciom obierać i kroić owoce, które następnie nadziewane były na wykałaczki. Wszyscy aktywnie się częstowali :) . 
Pani Kasia Kamińska z marchewki i jabłka wyczarowała z dziećmi słodziutką surówkę.
Pani Agnieszka Maciak z pomocą początkujących kucharzy skomponowała super koktajl i pyszne kanapki. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz